Page Officielle FacebookChaine Officielle YoutubeCompte Officiel Instagram
FrançaisEnglishDeutsch中国
Yoğunlaştırılmış aktif içerik
  • Ürünler
  • Yoğunlaştırılmış aktif içerik

Bitkilerin hediyesi ve dozaj ve birleştirme sanatı

“Le Château du Bois” kozmetik ürünleri; saf lavanta AOP, hoş kokulu esansları ve bitki özlerini aynı formülde bir araya getirir. Muhteviyat, tamamlayıcılık ve kusursuz hareket birlikteliğine göre seçilir.

Bitkinin en faydalı kısmı, güvenlik spesifikasyonları göz önünde bulundurularak, en etkili konsantrasyonda kullanılır. Bitki-bazlı muhteviyat listesi ve konsantrasyonları ambalaj üzerinde belirtilir.

Bitkilerin hediyesi ve dozaj ve birleştirme sanatı

Bitki koleksiyonumuz

  • Kayısı ağacı / Prunus armeniaca

    Kayısı ağacı / Prunus armeniaca

    Kayısı ağacı doğu ve orta Asya menşeli bir meyve ağacıdır. Bazı Avrupa bölgelerinde iklime uyum sağlamıştır ve günümüzde lezzetli ve sulu meyvesi için yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. Çekirdeğinden soğuk sıkımla çıkartılan yağ ayrıca ilaçlarda, masaj yağlarında ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.

    Kayısı yağı içeren ürünler: Rahatlatıcı masaj yağı, sıkılaştırıcı masaj yağı ve kas gevşetici masaj yağı.

  • Aloe vera / Aloe barbadensis

    Aloe vera / Aloe barbadensis

    Tropik bölgelerde yaygın bir şekilde yetiştirilmekte olan aloe vera Eski Mısır’da da bilinmekteydi. Kleopatra’nın efsanevi güzelliğini aloe veraya borçlu olduğu bile söylenmektedir. Aloe vera yaprağının içindeki jel üzerine yapılan araştırmada yumuşatıcı, nemlendirici ve renklendirici bileşikler ortaya çıkarılmıştır. Tıbbi alanda, aloe vera kanı hareket ettirmek ve iyileşme sürecini kolaylaştırmak için haricen uygulanmaktadır. Bu jel cilt katmanlarında su tutmaya yardımcı olan kompoze şekerler, yani polisakkarit açısından zengindir. Bu nedenle nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklerinden dolayı aloe vera jeli kozmetik ürünlerde çokça değerlendirilmektedir.

  • Badem ağacı / Prunus amygdalus var. dulcis

    Badem ağacı / Prunus amygdalus var. dulcis

    Orta Asya’dan gelen badem ağacı, Akdeniz havzasında meyveleri için yetiştirilmektedir. Antik dönem yazarları tarafından sözü edilen badem ağacının, Filistin’den geldiği İncil’de de aktarılmaktadır. Fransa’da 716 yılında Kral Chilpéric tarafından düzenlenen bir sözleşmede diğer türlerle beraber tatlı bademler de kaydedildi. Şarlman 812 yılında emperyal bahçelerde tanıtılmak üzere badem ağaçları sipariş etti. Orta çağda tariflerde badem kullanımı giderek daha da popüler oldu. 14. yüzyılda badem Venedik ticaretinin önemli bir bölümünü temsil ediyordu. Antik çağlardan bu yana, badem yağı çekirdeğinden çıkartılmıştır, çokça yumuşatıcı ve nemlendirici özellikleri için ama daha ziyade cilt inflamasyonlarını iyileştirmek ve yatıştırmak için kullanılmaktadır.

    Tatlı badem yağı içeren ürünler: Temizleme sütü, besleyici ve koruyucu el kremi, besleyici vücut losyonu, tıraş kremi, kuvvetlendirici saç kremi, yüz nemlendirici gece kremi.

  • Argan/ Argania spinosa

    Argan/ Argania spinosa

    Argan yağı, Fas ve batı Cezayir’e has yöresel bir ağaç olan argan ağacından çıkartılır. Duyusal özellikleri sebebiyle mutfak alanında çokça değerlendirilir. Kozmetik etkilerinden ötürü asırlardır berberi kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Bu bal-renkli yağ omega 6 gibi pek çok esansiyel yağ asitleri, tokol (vitamin E) ve cildin kurumasını engelleyen antioksidan içerir. Hafif yüz masajlarında uygulanabileceği gibi vücudun aşırı kuru kısımlarına da uygulanabilir.

    Argan yağı üretiminin çoğu kadınlara ait kooperatifler aracılığıyla yapılmaktadır. Bunu olanaklı kılan şey öncelikle ülkedeki kadın işçilerin durumunu geliştirme amaçlı bir programdır, bu aktivite sayesinde kadınlar tamamlayıcı bir gelir sağlamaktadır. Bunu olanaklı kılan ikinci şey ise Fas’ın güney batı bölgesindeki Argan üretiminin sürdürülebilir bir işletme olmasıdır.

    Argan yağı içeren ürünler: Besleyici ve koruyucu dudak bakımı.

  • Arnika / Arnica montana

    Arnika / Arnica montana

    Alplerden gelen yabani çiçek arnika, geleneksel kodekste yara berelerde eşine az rastlanır iyileştirme kapasitesi ile kabul görmektedir. Eskiden beri darbeleri iyileştiren önemli çiçeklerden olmuştur. O kadar etkendir ki, araştırmacılar kimyasal bileşiklerini incelediklerinde yatıştırıcı ve dolaşımla ilgili özelliklerini açıklayan aktif bileşiklerin izolasyonunu (flavonoidler, tanenler…) bulmuşlardır. Kozmetik alanında arnika özü tıkanıklık giderici ve yatıştırıcı özellikleri için kullanılmaktadır.

    Arnika özü yağı içeren ürünler: Kas gevşetici masaj yağı, spor sonrası jeli.

  • Siam aselbenti / Styrax tonkinenesis

    Siam aselbenti / Styrax tonkinenesis

    Styrax tonkinensis ağacı 35 metreye kadar uzayabilir. Laos, Tayland ve Kuzey Vietnam’da kendiliğinden yetişmektedir. Balzam reçinesi en az yedi yaşındaki ağaçlarda kesik oluşturularak toplanır, reçine rengi sarıdan kahverengiye çeşitlilik gösterir.

    Siam aselbenti reçinesi yerli kabileler tarafından geleneksel olarak dezenfektan, iyileştirici ve söktürücü ürün olarak kullanılmıştır. Günümüzde herhangi biri bu reçineyi sıklıkla dermatolojik veya solunum ile ilgili balzamlarda bulabilir. Tatlı ve karamelize vanilya notalarıyla bilinen siam aselbenti, parfümeride parfüm sabitleştirici olarak uzun süredir kullanılmaktadır. Amber kokusu tatlı, baharatlı ve doğuya özgü notalar sunar. Sıcak ve rahatlatıcı siam aselbenti zihni durultmaya yardımcı olur, rahatlamaya ve meditasyona kolaylık sağlar. Son derece hoş doğuya özgü parfüme, tat ve zevk getiren teshirli bir incidir.

    Siam aselbenti içeren ürün: Erkekler için lavanta parfümü.

  • Aynısefa / Calendula officinalis

    Aynısefa / Calendula officinalis

    Aynısefa, sarıdan turuncuya, büyük ve parlak çiçekleri için Avrupa’nın sıcak kısımlarındaki her bahçede yetiştirilir. Tıpta her zaman popüler olmuştur ve 1818’deki Fransız kodeksinin 1. basımında rastlanmaktadır. Bir anti-inflamatuar ve şifası ile çok etken olan çiçek, kozmetik sektöründe yatıştırıcı, nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri ile tanınmaktadır.

    Aynısefa içeren ürünler: Temizleme sütü, besleyici ve koruyucu el kremi, besleyici vücut losyonu.

  • Limon / Citrus limonum

    Limon / Citrus limonum

    Esasen Asya menşeli olan limon, antik zamanlarda Yunanistan’a getirilmiştir. Ateş düşürücü, enfeksiyon önleyici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklerinden ötürü limon geleneksel kodeksin bir parçası olmuştur. Kıymetli meyvesi denizcileri iskorbüt hastalığından korumak için kullanılmıştır. Deniz seferleri boyunca dünyayı fethetmiştir. Kozmetik sektöründe limon özü, kireçtaşının kurutucu etkisini engelleyen PH asidi için kullanılmaktadır. Ovalama özelliği olan ve hücre yenilmeyi arttırıcı meyve asitleri sebebiyle de popülerdir.

    Limon özü içeren ürünler: Temizleme sütü, tıraş kremi, yüz ve boyun için ferahlatıcı ve rahatlatıcı krem maske, tıraş sonrası nemlendirici balzam.

  • Misket limonu/ Citrus aurantifolia

    Misket limonu/ Citrus aurantifolia

    Citrus aurantifolia, Rutaceae familyasından küçük bir ağaçtır. Meyveleri yeşildir, daha asitlidir ve sarı limondan daha yoğun tadı vardır. Misket limonu ağacı tropik bir ağaçtır, kış aylarında donlara dayanamadığı için en narin narenciyedir. Esasen Asya menşeli olan ağaç, Amerika kıtasına uyum sağlamıştır. Besleyici öneminin ötesinde, tıp alanında da nam salmıştır. Geleneksel tıpta asırlarca kullanılmıştır ve artık önemli bilimsel araştırmaların merkezindedir. Misket limonu yağı gözenekleri daraltarak cildi yumuşatır ve renklendirir, yağlı ciltler için önerilir. Kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi sayesinde misket limonu kan dolaşımına yardımcı olur.

    Misket limonu içeren ürünler: Göz serumu, yüz ve boyun için ferahlatıcı ve rahatlatıcı krem maske

  •  Hindistan cevizi ağacı/ Cocos nucifera

    Hindistan cevizi ağacı/ Cocos nucifera

    Hindistan cevizi ağacı Cococeae familyasından bir palmiye ağacıdır. Aslında hindistan cevizi ağacı tam olarak bir ağaç değildir, daha ziyade tek çenekli bir bitkidir. Verdiği meyve hindistan cevizidir. Dönenceler arası nemli bölgedeki her yerde bu palmiye ağacına rastlanabilir. Hindistan cevizi ağacı, meyvelerinin su akıntılarında sürüklenmesi sebebiyle yayılır. Hindistan cevizi ağacı hortum benzeri bir sap ile üstündeki taç yapraklardan oluşmaktadır. Her yaprağın altında daha sonra hindistan cevizi meyvesine dönüşecek olan bir çiçeklenme oluşumu vardır. Hindistan cevizi ağacı kullanılan en eski bitkilerdendir, buna ilaveten pek çok farklı fonksiyonu vardır. Kozmetik alanında, %60 ila %70 lipitten oluşan kurutulmuş küspesine de “kurutulmuş hindistan cevizi yağı” denilir. Kurutulmuş hindistan cevizi yağı yani hindistan cevizinin eti, sabun ve monoi bileşimlerine dâhil olmaktadır. Hindistan cevizi yağı cildi yumuşattığı için yumuşatıcıdır. Aynı zamanda nemlendiricidir, çünkü ciltteki suyu iyi bir seviyede tutar ve böylece cildi yumuşak ve pürüzsüz kılar.

    Hindistan cevizi yağı içeren ürünler: Yüz ve boyun için ferahlatıcı ve rahatlatıcı krem maske, kurutmayan sıvı sabun, tüm sabunlarımız.

  • Tonka fasulyesi / Dipteryx odorata

    Tonka fasulyesi / Dipteryx odorata

    Fasulyeleri için ekilen bu ağaca sıklıkla Venezuela ve Guyana’da rastlanır. Menekşeden mora kaçan çiçekleri bir küme oluşturur ve etli meyvelerinin bir çekirdeği vardır. Siyahımsı dikdörtgen şeklinde fasulyesi, 3 veya 4 cm uzunluğundadır ve Tonka fasulyesi olarak bilinir. Bu fasulyeden çıkartılan kavuniçi renkli yağ kumarin açısından zengindir ve genelde tütüne tadını vermek için kullanılmaktadır. Kendine has kokusu parfümeride kullanılma sebebini açıklar.
    Tonka fasulyesi içeren ürün: Erkekler için lavanta parfümü.

  • Ardıç / Juniperus communis

    Ardıç / Juniperus communis

    Ardıç, Fransa’nın her yerine yaygın bir şekilde dağılmış olduğu kadar dünyanın diğer türlü bölümlerine de dağılmış olan bir çalıdır. En çok tanımlanan tıbbi bitkilerdendir. Küçük meyveleri eczacılar kadar aşçılar ve alkol üreticileri tarafından da bilinmekteydi. İlk ve orta çağlarda ardıç evrensel bir “her derde deva” olarak nam salmıştı. İyi birer idrar söktürücü olan meyvelerinin bağırsakları temizleyici, anti- inflamatuar ve renklendirici özellikleri vardır.
    Ardıç meyveleri içeren ürün: Bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel.

  • Itır / Pelargonium graveolens

    Itır / Pelargonium graveolens

    Güney Afrika menşeli ıtır, Fransa’ya 17. yüzyılda güle benzeyen keskin kokusundan etkilenen denizciler tarafından getirilmiştir. Bu sayede ıtır kısa sürede parfüm endüstrisinin ana çiçeklerinden biri olmuştur. Kozmetik endüstrisinde ıtır esansiyel yağı, temizleyici ve yatıştırıcı etkilerinden ötürü kullanılmaktadır.
    Itır (burbon) esansiyel yağı içeren ürün: Yüz nemlendirici gece kremi.

  • Hatmi / Althaea officinalis

    Hatmi / Althaea officinalis

    Avrupa menşeli hatmi bitkisi aşırı yumuşatıcı bir bitkidir. Kökleri, yaprakları ve çiçekleri iritasyonları, inflamatuar süreci ve öksürüğü iyileştirmeye yardımcı olan yapışkan sıvı açısından zengindir. Bitkinin tümü kullanılır, diş çıkarmakta olan bebeklere kökleri bile verilir. "Le Château du Bois", organik hatmi köklerini nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklerinden ötürü kullanmaktadır.
    Hatmi yağı özü içeren ürünler: Bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel, ultra zengin ve tonik ayak kremi.

  • Cadı fındığı / Hamamelis virginiana

    Cadı fındığı / Hamamelis virginiana

    Kuzey Amerika’nın bu yerel ağacı, fındık ağacına çok benzerlik göstermektedir. Amerikan yerlileri yaraları iyileştirmek ve kötü kan dolaşımını hafifletmek için kullanırlardı. Kusursuz sıkıştırıcı ve kan damarlarını daraltıcı özellikleri ile bilinmektedir. Cadı fındığı yaprakları günümüzde genellikle dolaşım problemlerinin tedavisinde, küçük damarları kuvvetlendirmek ve deri altında patlamalarına engel olmak için öngörülmektedir.
    Cadı fındığı içeren ürünler: Bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel, ultra zengin ve tonik ayak kremi.

  • Şeytan pençesi / Harpagophytum procumbens

    Şeytan pençesi / Harpagophytum procumbens

    Sıklıkla “şeytan pençesi” olarak adlandırılan harpagophytum procumbens, harpagophytum cinsine ve pedaliaceae familyasına ait otsu ve uzun ömürlü bir bitkidir. Adı kanca şeklinde meyveler anlamına gelen, yunanca “harpagos” kelimesinden gelmektedir. Ana kökü odunlaşmıştır ve toprağın derinliklerinde dikey bir yönde uzar. Bu ana kökten, çıkan diğer ikincil kökler 1,5 kilograma kadar büyüyebilen soğansı yumru kökler oluşturmaktadır. Sadece bitki ağırlığının %90’ının temsil eden bu yumru kökler eczacılar tarafından veya özellikle Güney Afrika’daki geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Anti-inflamatuar ve bazı ağrıları yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde harpagophytum procumbens Avrupa kodeksinde “Küçük eklem ağrılarının semptomatik tedavisinin geleneksel kullanımı içindir.” endikasyonu ile kökünden bahsedilen nam salmış bir bitkidir.
    Şeytan pençesi içeren ürünler: Rahatlatıcı masaj yağı, bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel, spor sonrası jeli.

  • Kayın ağacı / Fagus sylvatica

    Kayın ağacı / Fagus sylvatica

    Fransızca takma adı “ebedi gençlik ağacı” anlamına gelen "arbre de l'éternelle jeunesse"dir. Kayın ağacı 60 yıl sonra tam olgunluğa ulaşır ve ömrü yaklaşık 200 yıldır. Yüksekliği 35 metreye kadar ulaşan ortalama bir kayının görkemli bir görüntüsü vardır. Gövdesi uzun ve incedir, ılıman Avrupa ormanlarının tipik bir örneğidir.
    Kozmetikte Fransa’nın batısındaki yabani ve yarı-dağlı bölgelerinde hasat edilen kayın ağacı tomurcuklarından elde edilen aktifleri kullanmaktayız. Toplama, her türlü kirlilik veya tarım ilacı ve herbisitten sakınmak için kentsel, endüstriyel veya tarımsal bölgelerden uzakta gerçekleşmektedir. Ağacın gelişmesini korumak için sadece alt dallardaki tomurcuklar toplanmaktadır. Nitekim yetiştirme ve toplama bitkinin doğal dengesine uygundur. Hayatın embriyosu olan bu tomurcuklar zengin ve çeşitli bir enerji rezervi içermektedir: flavonoidler, peptit ve özellikle hücre metabolizmasını açmaya ve harekete geçirmeye yarayan bir bileşim olan fito-stimülan. “Gemmotherapy” yani tomurcuk tedavisinden ilham alan Le Château du Bois yani bizler, bu organik sertifikalı aktifi kullanıyoruz. Gençlik iksiri cildi canlandırır, cilt parlar ve nemlenir. Laboratuar ortamında yapılan testler hücre oksijenlenmesinin, aynı zamanda metabolizmayı harekete geçiren bu iksirle arttığını ispatladı. Üstelik canlı ortamda gönüllüler üzerinde yapılan testler bunu onayladı, iksir sayesinde kırışıklıklardaki derinlik azaltıldı ve cilt nemlendiricisi geliştirildi.

  • Jojoba / Simmondsia chinensis

    Jojoba / Simmondsia chinensis

    Güneybatı Amerika’nın ve Kuzey Meksika’nın çorak bölgelerinden gelen bir çalı türü olan jojobaya, ısıya ve kuru iklime olan direncinden ötürü “çöl altını” da denilmektedir. Jojoba tohumlarından yağ asitleri açısından çok zengin yağlar çıkartılmaktadır. Bu yağ yaraları iyileştirmek ve cildi nemlendirmek için geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Cildi, ardında yağ tabakası bırakmadan besleyen etkisinden ötürü kozmetik alanında kullanılmaktadır.
    Jojoba içeren ürünler: Yüz ve boyun için ferahlatıcı ve rahatlatıcı krem maske.

  • Butyrospermum parkii

    Shea / Butyrospermum parkii

    Shea sihirli bir ağaçtır, bir kadın ağacıdır… Afrika Savana’da hüküm süren shea ağacı kutsal bir ağaçtır; o kesilemez, zarar da verilemez, kadınlar onların koruyucularıdır. Tek toplamalık yemişlerdir, dönüştükten sonra ünlü shea yağını veren yine aynı yemişlerdir. Kadim zamanlardan beri kozmetik özellikleri bilinen shea yağı, sabunlaşmayan maddeler yani bitkisel yağın asil kısmı açısından son derece zengindir. İşte bu yüzden shea yağının canlandırıcı ve koruyucu özellikleri vardır. Cildi çok iyi canlandıran ve koruyan A, D, E, F vitaminlerini içermektedir.
    Shea yağı içeren ürünler: Temizleme sütü, ultra zengin ve tonik ayak kremi, besleyici ve koruyucu el kremi, yumuşak ve mükemmel bir tıraş için lavantalı tıraş kremi, kuvvetlendirici saç kremi, yüz ve boyun için ferahlatıcı ve rahatlatıcı krem maske, yüz nemlendirici gündüz kremi, yüz nemlendirici gece kremi, tıraş sonrası nemlendirici balzam, besleyici ve koruyucu dudak bakımı, sabunlar.

  • Saf lavanta/ Lavandula officinalis

    Saf lavanta/ Lavandula officinalis

    Antik dönem botanikçileri tarafından kıymetli bir bitki olarak addedilen saf lavanta, Akdeniz’in ana bitkisidir. Yatıştırıcı ve antiseptik özelliklerinden ötürü ve yüksek parfümeride de kullanılmaktadır. Aromaterapide de “İsviçre çakısı” olarak adlandırılmıştır. Dioscorides’in 1.yüzyıldaki “Tıbbi Malzemeler” çalışmasından, 1928’de modern aromaterapiyi keşfeden René-Maurice Gattefossé’ye kadar lavanta her zaman şifalı meziyetleri ile tanınmış ve kullanılmıştır. Saf lavanta esansiyel yağı yüksek fiyatından ve az bulunurluğundan ötürü kozmetik sektöründe fazla kullanılmamaktadır. Ona “Provence’ın mavi altını” denilmektedir.
    Saf lavanta içeren ürünler: Kozmetik ürünlere ek olarak parfümler de, yani tüm ürünlerimiz saf lavanta AOP esansiyel yağı içerir. Canlandırıcı ve dengeleyici losyonumuz ve saf lavanta çiçeği suyumuz lavanta hidrolatlarla yapılmıştır.

  • Nane / Mentha piperita

    Nane / Mentha piperita

    Nane melezleştirildiği ve İngiliz yeşil nane kültürlerinde göründüğü 17. yüzyıldan beri bilinmektedir. Keskin, mor renkli çiçekleri olan hafiften tüylü bir bitkidir. Yaprakları biber kokusu ile birlikte keskin kokulu bir esans içerir, Latince adı Mentha piperita’dır. Naneler en eski tıbbi bitkiler arasındadır. Nane içerdiği esansiyel yağ sayesinde bitkisel ilaçlar arasında özel bir yere sahiptir. Naneye yatıştırıcı ve antiseptik etkisini veren de bu esansiyel yağdır.
    Nane içeren ürünler: Sıkılaştırıcı masaj yağı.

  • Mentol/ Menthol

    Mentol/ Menthol

    Mentol, yabani nane (Mentha Arvensis) yağından sentetik olarak yapılan organik bir bileşimdir. Çoğunlukla canlandırıcı, soğutucu ve tıkanıklık giderici etkisi sebebiyle kullanılmaktadır. Yabani nane Lamiaceae familyasına aittir. Keskin aromatik bir kokuya sahip otsu bir bitkidir; genelde uzunluğu 10 ila 60 cm arasındadır; çiçekleri yaprakların altında bir kıvrım oluşturur. Oval, sivri ve dişlidirler. Bu çok yıllık bitki Temmuz ayından Eylül ayına kadar çiçek açar. Genelde hendeklerde, bataklıklarda ve nemli çayırlarda yetişir. Mentol içeren ürünler: Ultra zengin ve tonik ayak kremi, bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel, spor sonrası jeli.

  • Zeytin ağacı / Olea europaea

    Zeytin ağacı / Olea europaea

    Akdeniz havzasının kutsal ağacının taşıdığı pek çok anlam vardır: barış, umut, uzun ömürlülük, güç... Zeytin ağacı pek çok açıdan dikkate değerdir. Öncelikle olası yaşam süresi ve de cömert tabiatı açısından. İnşa etmek, beslemek ve iyileştirmek için ağaç kabuğunu, meyvelerini ve yapraklarını verir. Küspesinden çıkartılan zeytinyağı omega 9, 6 ve antioksidanlar içerir. Son derece besleyici, yumuşak ve koruyucu olan yağ yatıştırır ve özellikle hassas ciltler için önerilir.
    Zeytinyağı içeren ürünler: Besleyici ve koruyucu el kremi, vücut için peeling etkili duş kremi.

  • Silhat / Pogostemon cablin

    Silhat / Pogostemon cablin

    Hindistan, Malezya ve Güneydoğu Asya menşeli silhat, tropik ülkelerde ekilir. Esansiyel yağı kurutulmuş yapraklarından elde edilir. Silhat, ormansı ve misk gibi kokusundan dolayı parfüm yapımcıları/satıcıları ve kozmetik endüstrisi tarafından çokça rağbet görmektedir. Geleneksel tıpta silhat uyarıcı ve sıkıştırıcı etkileri ile bilinir.
    Silhat içeren ürün: Erkekler için lavanta parfümü.

  • Tavşan kirazı/ Ruscus aculeatus

    Tavşan kirazı/ Ruscus aculeatus

    Sıklıkla tavşan kirazı olarak adlandırılan bitki, fare dikeni, silcan veya yabani mersin olarak da bilinmektedir. İklim sıcaklarının altındaki ormanlarda yetişmektedir. Yaprak şeklindeki dalları sert ve basıktır, yıl boyunca yapraklarını dökmez. Dallarında, tozlaşmadan sonra parlak kırmızı ve toksik meyvelere dönüşecek olan küçük beyaz çiçekler görülebilir. Uzun süredir kan dolaşımını harekete geçirme ve ödem azaltmada kullanılan tavşan kirazının tedavi edici değerleri köklerinden gelmektedir. Kozmetik sektör tavşan kirazı köklerinin özünü sıkılaştırıcı ve cildin mikro dolaşımına faydalı etkisinden dolayı kullanmaktadır.
    Tavşan kirazı içeren ürünler: Sıkılaştırıcı masaj yağı, göz serumu, yumuşak ve mükemmel bir tıraş için lavantalı tıraş kremi.

  • Erkeçsakalı / Spiraea ulmaria

    Erkeçsakalı / Spiraea ulmaria

    Sıcak bölgelerin çok yıllık bitkisidir, suyollarında veya nemli çayırlarda çoğalır. Taca benzer şekilde narince çiçek açtığı için “çayırmelikesi” olarak da adlandırılır. Erkeçsakalı uzun zamandır anti-inflamatuar ve ateş düşürücü etkilerinden dolayı kullanılmaktadır. Kozmetolojide, cildi bakterilerden korur ve yağ salgılayan salgıları düzenler.

    Erkeçsakalı içeren ürünler: spor sonrası jeli, kas gevşetici masaj yağı.

  • Biberiye / Rosmarinus officinalis

    Biberiye / Rosmarinus officinalis

    Biberiye kireç taşlı toprakta yetişen Akdeniz menşeli bir çalıdır. İnce, uzun ve çok güzel kokulu yaprakları çeşni olarak kullanılmaktadır. 16. yüzyılda Macaristan kraliçesi Isabella’nın 70 yaşındayken biberiyeden yapılmış bir iksir sayesinde tekrar genç ve sağlıklı hissettiği söylenmektedir. Canlandırıcı ve nemlendirici özelliklerinin yanı sıra biberiyenin içerdiği bir aktif olan, yatıştırıcı ve onarıcı meziyetlere sahip ürsolik asitten ötürü kozmetik alanında kullanılmaktadır.
    Biberiye içeren ürünler: Ekstra hassas şampuan, kuvvetlendirici saç kremi, erkekler için saç ve vücut duş jeli, spor sonrası jeli.

  • Isparta gülü / Rosa damascena

    Isparta gülü / Rosa damascena

    Ekimi yapılan tüm gül çeşitleri arasında Isparta gülü, Rosa Gallica (Fransa’da Rose de Provins) ile Rosa centifolia türlerinden elde edilmiş melez bir güldür. Haçlılar tarafından Avrupa’ya tanıtılan gülün esansı evrensel bir deva olarak bilinmektedir. Haziran’da açan çiçekleri pembedir, grup halinde büyür ve tatlı bir kokusu vardır. Sıkıştırıcı özellikleri nedeniyle genellikle dengeleyici losyon olarak kullanılmaktadır.
    Isparta gülü içeren ürünler: canlandırıcı ve dengeleyici losyon, yüz nemlendirici gündüz kremi.

  • Yabangülü / muscat Rosa canina

    Yabangülü / Muscat Rosa Canin

    Esasen Avrupa menşeli bir çalı olan yabangülü Rosehip familyasından gelmektedir. Yabangülü beyaz ve pembe çiçekleriyle ve de kırmızıdan turuncuya çalan meyveleriyle çalıları ve koruları aydınlatır. Gül tohumu veya kuşburnu olarak adlandırılan bu meyveler, soğuk sıkım ile çıkarıldıklarında oldukça zengin doymamış yağ veren bir tohum içermektedir. Yabangülü yağı cilt hücrelerini canlandırmak için kullanılmaktadır.
    Yabangülü yağı içeren ürün: Göz serumu.

  • Adaçayı / Salvia sclarea

    Adaçayı / Salvia sclarea

    Güney Avrupa’nın olduğu kadar Batı Asya’nın da yerel bitkisi olan Lamiaceae familyasından adaçayı yıl boyu hüküm süren kısa ömürlü veya iki yıllık bir otsudur. Aromatik ve tıbbi özellikleri sebebiyle ekilmektedir. Yapraklarından elde edilen esansiyel yağın pek çok özelliği vardır, iyi bir ağrıkesici, anti-inflamatuar, antioksidan ve anti-mikrobiktir. Omega 3 açısından zengindir ve monoterpen de içerir. Bu yağ, saç uzamasını desteklemesi, yağlı saçlara yardımcı olması ve kepeği azaltmasıyla nam salmıştır.
    Adaçayı içeren ürünler: ekstra hassas şampuan, erkekler için saç ve vücut duş jeli.

  • Susam / Sesamum indicum

    Susam / Sesamum indicum

    Yağ, vitaminler ve proteinler içeren zengin tohumları sebebiyle bilinen susam, Afrika’nın yerel bir bitkisidir. İnsanoğlu tarafından ekilen en eski yağlı tohumlardan biridir. Eski uygarlıklarda önemli bir role sahiptir. Susam yağı, esansiyel yağ asitleri ve E vitamini açısından çok zengin olduğu için olağanüstü kozmetik özelliklerine sahiptir.
    Susam yağı içeren ürünler: Göz serumu, ultra zengin ve tonik ayak kremi, yumuşak ve mükemmel bir tıraş için lavantalı tıraş kremi, rahatlatıcı masaj yağı, kas gevşetici masaj yağı, sıkılaştırıcı masaj yağı, besleyici ve koruyucu dudak bakımı, bacaklar için canlandırıcı ve tonik jel, spor sonrası jeli, vücut için duş kremi, yüz nemlendirici gece kremi, vücut için peeling etkili duş kremi.

  • Çay ağacı (yeşil çay) / Camellia sinensis

    Çay ağacı (yeşil çay) / Camellia sinensis

    Pek çok efsanenin parçası olan çay ağacı insanoğlu tarafından 5000 yıldır bilinmektedir, çayın dünyadaki en eski içecek olduğu söylenmektedir. Ayrıca sudan sonra en çok tüketilen ikinci içecektir. Uyarıcı, idrar söktürücü ve koruyucu meziyetleri sebebiyle değeri anlaşılmaktadır. Tüm çaylar aynı bitkiden gelmektedir: Camellia Sinensis. Sadece fabrikasyon süreçleri değişim göstermektedir. Yeşil çay yapmak için yapraklar toplanır, soldurulur, sarılır ve fermente etmeden kurutulur. Markamız Le Château du Bois, anti-radikal etkileri ile tanınan organik çay yaprakları özü kullanmaktadır.
    Yeşil çay içeren ürünler: Sıkılaştırıcı masaj yağı, göz serumu, yumuşak ve mükemmel bir tıraş için lavantalı tıraş kremi.

  • Ayçiçeği / Helianthus annuus

    Ayçiçeği / Helianthus annuus

    Asteraceae familyasının geniş çiçek başlılar cinsine ait olan ayçiçeği uzun, senelik bir bitkidir. Ayçiçeği adının güneşe doğru dönen anlamına gelen İtalyanca kelime “girasole”den geldiği düşünülmektedir. Bilimsel adı helianthus annus’tur. Ayçiçeği artık dünya çapında yaygın olarak ekilmektedir. Tohumlarından çıkartılan yağının içeriği %40’tan %50’ye çeşitlilik göstermektedir. Ayçiçeği yağı dengeli olduğu için beğenilmektedir. Sadece %12 doymuş yağ ve pek çok tekli veya çoklu doymamış yağ asidi içermektedir. Ayrıca linoleik asit veya diğer asitler, oleyik veya palmitik gibi esansiyel yağ asitlerinden oluşmaktadır. Üstelik ayçiçeği yağı bir E vitamini kaynağıdır.
    Ayçiçeği yağı içeren ürünler: Temizleme sütü, yüz nemlendirici gündüz kremi.

  • Vetiver / Vetiveria zizanioides

    Vetiver / Vetiveria zizanioides

    Vetiver küme oluşturan geniş yeşil bir bitkidir. 2 ila 4 metre derinliğe inen vetiverin kökleri aşağı doğru dikey olarak büyür. Çiftçiler arsalarının sınırlarını çizmek için yetiştirirler, toprak erozyonunu engellemek için çok faydalıdır. Vetiver çalıları toprağın nemini korumak, setleri sağlamlaştırmak, boş arsaları yenilemek ve doğal kaynakların kirlenmesini engellemek için de çok faydalıdır. Yine de özellikle daha çok bilinen vetiverin kökleridir. Gerçekten de damıtıldıktan sonra, kökleri parfümeride çokça kullanılan çok kalın reçineli bir esans vermektedir. Vetiver esansı ormansı koku ailesine aittir. Cava vetiveri saf ve karmaşık bir kokudur, hem ormansı ve aromatik, hem de yeşil ve biraz dumanlı. Vetiver bilhassa erkek parfümlerinde kullanılmaktadır.
    Cava vetiveri içeren ürün: Erkekler için lavanta parfümü.